NewsHistoryTravelsLinks
Nov 2010March 2011Nov 2011March 2012Oct 2012Feb 2013June 2013Sep 2013Nov 2013Feb 2014Oct 2014Feb 2015Apr 2016Sep 2016Feb 2017Aug 2017Sep 2017March 2018July 2018Sep 2018March 2019Oct 2019Nov 2021March 2022

Bagare skulle man va!

Den senaste trippen till Staines skedde med en fyramannadelegation och för Hasse var det första gången. För oss övriga tre: Göran, Göran och undertecknad har det blivit hyfsat många resor, så många att man börja hitta bland gator och gränder och folk på The Bells och Wheatsheaf Park nickar igenkännande när vi dyker upp.

Swedish Massivs vana trogen förses varje medlem, med titel och visitkort. Hasse, konditor och bageriidkare, var det naturligt att utse till Pastry Chef i den massivska nomenklaturan. Kan bara konstatera att Hasses kort hade en strykande åtgång, medan övrigas mest ligger kvar och tar plats i plånböckerna. Hasse, denne yngling, omfamnades glatt av det gäng vi lärt känna i Staines och det var mer än en som undrade vad en sådan trevlig ung man gjorde i sällskap med oss tre övriga.

För undertecknad, som gjort fyra tidigare tripper till Staines, var septemberresan i ett avseende en ”First” (Eller på svenska: FFG, för första gången). För första gången fick jag uppleva en hemmaseger på WP. Motståndare denna lördag var Farnborough. 3-2 efter full tid och Hat Trick av Louie Theophanous inför en publik på över 400 personer. Dock var det lite skakigt i försvaret måste erkännas.

The Farnborough game

I övrigt var det mesta sig likt. Fredag hotade med sol och vackert väder, men till lördagen hade det ordnat upp sig med mulet och rätt fuktig luft som då och då övergick i ett lätt duggregn. Vad kan då vara trevligare än att efter en längre och bildande förmiddagspromenad i grannskapet glida in på The George för att under ett par timmar ägna sig åt Svenska Dagbladets erkänt svåra fredagskorsord, i väntan på att marschorder mot arenan skulle ges av vår president. Där testades kvartettens intellektuella kapacitet med nycklar som ”Står för luftande av manligt kön” på fyra bokstäver.

Detta leder osökt in på Christine Keeler. Ja då menar jag inte korsordsnyckeln, utan The George, puben. Där hänger nämligen en plakett tillägnad denna 60-talets scandal beauty, som så när hade fått hela engelska regeringen på fall. Hon var fotomodellen och strippan som stod i centrum för den så kallade Profumo-affären. Christine Keeler inledde ett förhållande med den konservative försvarsministern John Profumo, samtidigt som hon hade en affär med sovjetiske marinattachén Eugene Ivanov. Nu finns hon odödliggjord med minnestavla på puben; britterna vet hur man vårdar sina storheter. Enligt Dave, en av våra vänner på plats, lever hon fortfarande och bor i trakterna, 71 år gammal.

Så till sist: Den troliga lösningen på Hans Christian Nygårds knepiga korsordsnyckel är SYLF. Det betecknar ett manligt andeväsen, som förknippas med luften, om ni nu trodde något annat… Den kvinnliga motsvarigheten kallas sylfid.

PG

På väg till match

The beautiful walk to Wheatsheaf Park, along the Thames

 

Copyright(c) 2013 Swedish Massive. All rights reserved.
info@swedishmassive.se