NewsHistoryTravelsLinks

Det började år 2010 med en tanke…

English

Varför kivas om vilket lag vi håller på i Premier League eller Championship. Vi gentlemän som rest Europa runt och sett fotboll på Nou Camp, San Siro och andra stora och mindre arenor i t ex Tyskland, Holland, Belgien, Polen och då inte minst i England.

Låt oss hitta en gemensam nämnare, en fast punkt i den osäkra fotbollsvärlden, där vi kan jubla och gråta tillsammans utan att behöva pika varandra om våra favoritlags brister och tillkortakommanden. En plattform för glädje och gemenskap.

Efter en omfattande research, ett oändligt bläddrande bland hemsidor i fotbollsserier vi inte ens visste fanns, rullade plötsligt en pärla över skärmen. Allt stämde! Tillräckligt högt upp i seriesystemet för att garantera bra fotboll, en klubb som satsat på ett stadionbygge mindre än tio år tidigare och som verkade välskött och ambitiös. Dessutom belägen på en kvarts avstånd från Heathrow.

Vi fann Staines Town Football Club.

En match i slutet av november, mot Braintree, motsvarade alla våra förväntningar. Dessutom omnämndes vi i programbladet, vi fick utse Man Of The Match och inviterades till te och sandwiches i pausen.

Vi hade också förmånen att träffa Alan Boon, som i decennier varit klubbens starke man och finansiär. Han hade vänligheten att skänka oss ett klubbstandar, vilket han också signerade. Tyvärr gick han bort, 65 år gammal, strax före ligastarten 2011. Hans son Matthew tog då över ordförandeskapet i klubben och han har visat sig ha samma brinnande intresse för The Swans som fadern.

Tillbaka på fosterjorden skrapade vi ganska omgående ihop ett möte och 16 dec 2010 bildades ”The Swedish Massive” med syftet att verka för stöd åt Staines Town FC. Lagets supporterklubb hette då ”The Massive” och jag frågade Alan Boon om han hade några invändningar mot att vi satte dit ett Swedish. Han var tvärtom ganska road, eftersom han menade att de förmodligen var enda klubben i serien, som då fick en internationell fanclub.

Nio år senare har vi gjort fler än 20 resor med varierande antal deltagare. De flesta av dem finns beskrivna under fliken ”Resor”

 

Copyright(c) 2012-2016 Swedish Massive. All rights reserved.
info@swedishmassive.se