NewsHistoryTravelsLinks

Det började år 2010 med en tanke…

English

Varför kivas om vilket lag vi håller på i Premier League eller Championship. Vi gentlemän som rest Europa runt och sett fotboll på Nou Camp, San Siro och andra stora och mindre arenor i t ex Tyskland, Holland, Belgien, Polen och då inte minst i England.

Låt oss hitta en gemensam nämnare, en fast punkt i den osäkra fotbollsvärlden, där vi kan jubla och gråta tillsammans utan att behöva pika varandra om våra favoritlags brister och tillkortakommanden. En plattform för glädje och gemenskap.

Efter en omfattande research, ett oändligt bläddrande bland hemsidor i fotbollsserier vi inte ens visste fanns, rullade plötsligt en pärla över skärmen. Allt stämde! Tillräckligt högt upp i seriesystemet för att garantera bra fotboll, en klubb som satsat på ett stadionbygge mindre än tio år tidigare och som verkade välskött och ambitiös. Dessutom belägen på en kvarts avstånd från Heathrow.

Vi fann Staines Town Football Club.

En match i slutet av november, mot Braintree, motsvarade alla våra förväntningar. Dessutom omnämndes vi i programbladet, vi fick utse Man Of The Match och inviterades till te och sandwiches i pausen.

Vi hade också förmånen att träffa Alan Boon, som i decennier varit klubbens starke man och finansiär. Han hade vänligheten att skänka oss ett klubbstandar, vilket han också signerade. Tyvärr gick han bort, 65 år gammal, strax före ligastarten 2011. Hans son Matthew tog då över ordförandeskapet i klubben, men han gjorde sig av med klubben efter att ha lett den några år.

Tillbaka på fosterjorden skrapade vi ganska omgående ihop ett möte och 16 dec 2010 bildades ”The Swedish Massive” med syftet att verka för stöd åt Staines Town FC. Lagets supporterklubb hette då ”The Massive” och jag frågade Alan Boon om han hade några invändningar mot att vi satte dit ett Swedish. Han var tvärtom ganska road, eftersom han menade att de förmodligen var enda klubben i serien, som då fick en internationell fanclub.

Tolv år senare har vi gjort fler än 20 resor med varierande antal deltagare. De flesta av dem finns beskrivna under fliken ”Resor”.

2022 - En ny fas i Swedish Massives historia

Sommaren 2022 har inneburit en ny inriktning för vår förening. Vi byter Staines Town FC mot nybildade Staines&Lammas , Middlesex FC. Vi byter Wheatsheaf Park mot Laleham Recreation Ground och Joe Dixon byter vi mot vad som helst.

Kvar finns vårt intresse för Non-League football och vårt numera ganska stora kontaktnät i Staines-upon-Thames, både runt fotbollen och i stan i övrigt.

Vi gillar läget och ser fram mot kommande drabbningar i staden vid floden.

Copyright(c) 2012-2022 Swedish Massive. All rights reserved.
info@swedishmassive.se