NewsHistoryTravelsLinks
Nov 2010March 2011Nov 2011March 2012Oct 2012Feb 2013June 2013Sep 2013Nov 2013Feb 2014Oct 2014Feb 2015Apr 2016Sep 2016Feb 2017Aug 2017Sep 2017March 2018July 2018Sep 2018March 2019Oct 2019Nov 2021March 2022

November 2011

”Fotbollsresor”

-finns av olika slag…

Highbury, Anfield, San Siro, Nou Camp, det är inget fel på dem, tvärt om! Att uppleva atmosfären på fullsatta arenor med  världsstjärnor som bjuder stor underhållning unnar man gärna alla fotbollsvänner.

Men det finns ytterligare dimensioner att utforska för oss som älskar det gröna fältets schack. För den som alldeles frivilligt kan tillbringa en stund på fredag eftermiddag på en för övrigt folktom ”Malmahed” i Malmköping och insupa den folkhemska 40-talsatmosfären innanför vändkorsen kring den ideellt och kärleksfullt ansade gräsplanen,  och dessutom uppleva att detta tillför något viktigt!, behövs inga ytterligare utläggningar.

Mot denna bakgrund inventerade den blivande, (fast det visste vi inte då!), Presidenten i The Swedish Massive på ett förtjänstfullt sätt gentemot en omfattande kravspecifikation engelsk ultima(nåja)fotboll omkring London. Avsikten var just att tillgodose önskemålen hos en lätt nördbetonad grupp svenska fotbollsvänner som sökte den där vidare upplevelsen av engelsk fotboll och av England i de breda lagren. Valet föll på ”The Swans”- Stones Town FC. ”The Massive Official Swedish Branch” bildades.

Så var det dags för visit.

18- 20 november 2011 hade jag förmånen att ingå i den Swedish Massivedelegation som besökte Staines. Den omfattade 7  personer. Det var mitt första besök i denna genuint engelska stad, 40 pendeltågsminuter från London City. Förväntningarna var högt ställda och de kom inte på skam!

Att komma rakt in i en äkta miljö med människor och miljöer som utgör landets vardagsverklighet är fint. Marken kändes genom ett par tidigare besök av ”Swedish Massivare” väl beredd. Kontakter var knutna, vattenhål utforskade!

Den svenska delegationen landade på Heathrow on schedule och checkade efter dyr taxifärd (en historia för sig!) in på ”The Thames Lodge” i centrum av Staines. Inkvarteringen On  River Thames med utsikt över floden mot Staines Boat Club, utprovad av tidigare delegationer, var utmärkt med gångavstånd ”till allt”.

Centralt belägna ”The George” är en klassiskt engelsk pub med god mat och dryck samt ett antal ”locals” som rentav kände igen vissa i delegationen.

Om ”The George” är the pub on the way så är ”The Bells” the pub for the evening.  Beläget i lugna kvarter en bit från larmet är “The Bells” hjärtat och mötesplatsen i lätt separatistiska ”Staines Village”. Här kan man tala om atmosfär, god mat och stämning som blev allt gemytligare allteftersom kvällen framskred. Här visade det sig finnas gott om redan knutna kontakter.

Båtturen

Två av dem var Brendon och Frances, som inviterade det svenska sällskapet till en båttur på The Thames på lördag förmiddag. Från den osannolika ”Church Island” med sina privata bryggor på strandtomter kastade vi loss vid 11-draget och bjöds på en tämligen unik 2-timmars flodkryssning i värdig takt med guidning, förfriskningar och t o m slussning ! Färden slutade vid ”The Three Horseshoes”, en utvald pub där skepparen beställt bord för lunch.
                

Saturday 3 pm.

Från puben blev det promenad till ”Wheatsheaf Park” där hemmalaget ”The Swans” tog emot gästande Havant&Waterlooville FC. ”Swedish Massive” hälsades välkomna  av klubbens alltiallo Angie Payne. Arenan var överraskande modern och utrustad med alla faciliteter. De svenska gästerna utgjorde matchvärdar och bjöds därför på buffé i ”Board Room” i pausen. Givetvis finns en offentlig pub i arenan! Personligen hade jag hoppats på lite mer av Malmahedstuk över arenan men även i England rivs det och byggs nytt. Någon vidare atmosfär upplevde jag inte.

 

 

Man of the match - Adam ThompsonEfter matchen, som uppriktigt sagt inte avsatte något bestående minne men slutade 1-1, utsåg matchvärdarna matchens lirare - Adam Thompson. Priset överlämnades på innerplan av The President och The Treasurer och ceremonin förevigades av lokalpressen

.

Lördagskvällen tillbringades på ”The Bells” och gjorde ingen besviken…Söndag var resdag. Intrycken summerades:

Syftet nått. Bestående intryck: Häftigt att ha ett brohuvud i främmande land! Många givande kontakter knutna. Fotbollen är precis som den ska vara på denna nivå. Staines Thames Lodge kan vara ett utmärkt boendealternativ under en Londonvistelse, lugnt, skönt och bara 40 tågminuter från Victoria Station.

Reseintryck summerade av

Lars M 

Copyright(c) 2012 Swedish Massive. All rights reserved.
info@swedishmassive.se