NewsHistoryTravelsLinks
Nov 2010March 2011Nov 2011March 2012Oct 2012Feb 2013June 2013Sep 2013Nov 2013Feb 2014Oct 2014Feb 2015Apr 2016Sep 2016Feb 2017Aug 2017Sep 2017March 2018July 2018Sep 2018March 2019Oct 2019Nov 2021March 2022Oct 2022March 2023Sep 2023Mar 2024

Sommarresa

Strax innan tuppen gol i Åhls socken på fredagen var 3/4 av resesällskapet inpackade i kassörens svarta limousine. Dryga timmen senare hämtades presidenten upp i Hedemora och kvartetten var komplett. En kvartett som för övrigt går till historien som den yngsta medlemsresan någonsin med sin medelålder på ynka 45 år, rekord!

Första anhalt var Menzies Lounge på Arlanda Terminal 2 där vi efter en del smicker slutligen blev insläppta till en lättare frukostbuffé och några första "half-pints".

Väl på plats i Staines checkade vi för första gången in på ett annat hotell än Thames Lodge, nämligen inte fullt så anrika Boleyn Hotel (beläget på andra sidan floden bakom The Swan) som briljerade med en högklassig AC-anläggning på rummen och en bristfällig frukostbuffé. Så snart väskan var inställd på rummet gick promenaden till The George för en enklare lunch och uppladdning för resans stora begivenhet, Staines Town FC mot storlaget Queens Park Rangers.

Att matchen spelades redan på ankomstdagen var även det en ny begivenhet, och i ärlighetens namn inte att föredra (som medlem i Swedish Massive önskar jag att Presidenten driver denna linje mot STFC att inte lägga sina matcher dagar vi har ditresa).
Staines Town FC ställde upp med en till stor del nya bekantskaper i truppen och började matchen bra med ett tight försvar och en målvakt, Louis Dixon, som stod för ett koppel fina räddningar.

Efter 20 minuter fallerade dock "Swans" försvarslinje första gången och sedan gick det fort,
Queens Park Rangers spelade ut och visade på den klasskillnad det borde vara när hemmalagets huvudsponsor är en lokal byggfirma och bortalagets ett internationellt flygbolag.
Efter 45 minuter är ställningen 0-5 efter bl.a. 2 mål av forne "Swans" strikern Dave Wheeler.

Andra halvlek kan vi inte anklaga för att ha varit spännande men ändå roligt att se att hemvändande Pat Cox byttes in och visade på vilken klasspelare han är. En personlig reflektion ifrån åren man har rest över är att just Cox är den bästa spelaren jag sett i blå-gul tröja, bättre då än tidigare nämnda Dave Wheeler som nu spelar professionell fotboll i QPR.
Matchen slutar 0-7.

A nice ride on the Thames with Brendon & FrancesFöljande dagar härdar vi ut värmen med frekventa vätskestopp och vattennära aktiviteter. Brendon och Fra bjöd ännu en gång på en tur på Themsen i sin “Ex Libris”.

Vi laddade för att se ett frustande England gå för bronspengen i fotbolls-VM vilket visade sig vara en klar missräkning, befolkningen visste inte ens om att det spelades en bronsmatch och vi som såg matchen undrar om ens de engelska spelarna visste det..

Vi såg Frankrike vinna finalen på W&P och vi gratulerar fransmännen och kroaterna för fina insatser men framförallt våran President som tippade Frankrike som slutsegrare.

Avslutningsvis måste vi nämna att vi fått en ny och celeber vän på The Bells, Ben Chaplin heter han och mer finns att läsa om honom på https://en.wikipedia.org/wiki/Ben_Chaplin även om han själv menar att han är längre än vad som anges där.

/Mats Rörvall

 

Copyright(c) 2018 Swedish Massive. All rights reserved.
info@swedishmassive.se