NewsHistoryTravelsLinks
Nov 2010March 2011Nov 2011March 2012Oct 2012Feb 2013June 2013Sep 2013Nov 2013Feb 2014Oct 2014Feb 2015Apr 2016Sep 2016Feb 2017Aug 2017Sep 2017March 2018July 2018Sep 2018March 2019Oct 2019Nov 2021March 2022

Trollkarl och BBC

Sista helgen i feb åkte en ovanligt stor delegation från Swedish Massive till Staines. Det var ett desperat försök att vända trenden för vårt kära ”Swans”. Tabelläget kunde knappast vara mer prekärt med en jumboplats i tabellen och åtta poäng upp till nästa lag. Nåja, jag återkommer till själva matchen…

Fem glada supportrar, som senare kompletterades med ytterligare två, styrde på fredagskvällen stegen mot The Bells. Här skulle vi äta gott och svinga några pints i kära vänners lag. Det blev många glada återseenden. Plötsligt dök en liten man med kortlek upp vid bardisken! Han frågade försynt om han fick trolla lite för oss. Det fick han. Han gjorde de mest häpnadsväckande tricks och fick oss alla att tappa hakan.

Jan-Ove filmade med mobilen, men inte ens där kunde vi senare se hur mannen bar sig åt. När den lille magikern trollade bort ett kort framför mina ögon gav jag upp. Jag orkade inte mer!

Nästa dag, lördag, började som brukligt med långpromenad efter frukost. Vi gick genom Staines galleria till The George. Vart annars? En promenad på ca fem minuter. Belöningen för kraftansträngningen var en utsökt pint Abbot ale .

Picture from Staines Town Football Club's Twitter accountPå em drog vi oss mot Wheatsheaf park, men först ett stopp på puben The Wee and Pee för lite mat. Där träffade vi vår lokale fotbollsexpert Dave. Sen vidare till hemmaborgen för dagens match mot Sutton United. Två nya spelare i laget gav ett extra litet hopp. Vi möttes av ett antal representanter från klubben för handskakning och uppmuntrande tillrop. En man, (vad hette han?), frågade plötsligt vår President om han ville ställa upp för en intervju i BBC, på Non League Football Show! Naturligtvis accepterades förslaget. Intervjun skulle ske per telefon senare på kvällen, ca 20.15. Matchen då? The Swans kämpade heroiskt i 87 min, men då gick två backar åt fel håll – samtidigt. 0-1 och den dagen var förstörd. Det kändes lite snopet när vi var så nära…

Resten av em och kvällen ägnades åt förberedelser av intervjun. Vi gick åter till The Bells och där tilldelades han ett enskilt rum i tysthet, inte så lätt att hitta. Han genomförde samtalet med Caroline Barker, BBC5, på ett charmant sätt! Lyssna här! för enbart intervjun. Hela programmet kan avnjutas på programmets hemsida.

Resan kändes fullbordad och ännu en osannolik händelse kan läggas till tidigare. För Staines Town FC väntar förmodligen R(elegation). Om nu inte en liten magiker kliver in på kansliet och undrar om han får trolla lite!

I slutet av sep beräknas nästa resa till Staines, som också blir en fem års jubileumsresa. Flera av våra vänner på plats ligger redan i startgroparna för att göra den resan till något alldeles extra. En båtresa på Themsen med grillning(!) och ett besök i omklädningsrummet innan match finns bl a med i upplägget. Varför inte följa med du också? Gör det!

/Bosse, Pubs and events. 

 

Copyright(c) 2015 Swedish Massive. All rights reserved.
info@swedishmassive.se